torstai 9. heinäkuuta 2009

Pitkän tauon jälkeen

Viimeisestä postauksesta on kulunut melkoisesti aikaa. (Teko)syy on huusholliimme iskenyt remontti, en ole kaiken touhun keskellä yksinkertaisesti jaksanut ajatella koko nettiä, blogista puhumattakaan. Pieni irtiotto netistä teki kyllä ihan hyvää. Hetkittäin tosin tuntui siltä että tämä biisi kuvaa remontin tekemisen tunnelmia varsin osuvasti:



Sanoitus ei ehkä niinkään, mutta musiikin luoma tunnelma on kyllä aika lähellä tuntemiani fiiliksiä erityisesti tapetoinnin aikana.

Kuluneen kuukauden aikana ehdin kyllä räpsimään pari kuvaakin, ei niissä tosin mitään hurraamista ole, mutta tulipahan otettua ja samalla totuteltua tuohon uuteen kameraankin.

Nämä pari tirppaa bongasin Lappalanjärven rannalta:

Sitten vietettiin äitimuorin synttäreitä. Vieraita oli ihan mukavasti ja juhlien tunnelma oli mitä mainioin vaikka rankka vesisade ja kylmä tuuli yrittikin hieman haitata puutarhapirskeiden pitämistä. Yhteispotrettiin saatiin kaikki muut paitsi minut, kun heiluin kameran takana ja yritin saada likkojamme katsomaan kameraan päin, huonolla menestyksellä tietenkin:
Kuvaajaystäväni Jussi poikkesi pikaisesti käymään ja otti meikäläisestä hienon kuvan. Hämmästyin miten nopeasti koko homma kävikään, sillä aikaa kun vaihdoin maastopuvun päälle, Jussi oli jo ehtinyt asettaa valaistussysteeminsä pihamme takana olevaan metsikköön. Sitten ei muuta kuin äijä reppujakkaralle istumaan ja naps, naps, muutama nopsa kuva ja se oli siinä. On se näköjään helppoa kun sen osaa. Jussi on aivan loistava tyyppi ja tunnen olevani onnekas kun olen päässyt tutustumaan häneen ja nyt pääsin vielä näkemään minkälaisesta kuvaamisesta hänen kohdallaan on kysymys. Avartava kokemus.

Kuvaussession jälkeen kilautimme virukselle ja lähdimme porukalla käväisemään kaupungilla. Kävimme kahvilla, jutustelimme kuvaamisesta ja maailman menosta muutenkin ja sitten käppäilimme hetken ympäri keskustaa, ottaen kuvan sieltä, toisen täältä.

Ylemmässä kuvassa virus surffailee irtonaisella betonilaatalla kaupungintalon "takana" kansalaistorilla ja alemmassa polttareitaan viettämässä ollut neitokainen esittää jotain hienoja jumppa kuvioita.

Ei kommentteja: