lauantai 18. heinäkuuta 2009

Sammaleen tasolle

Muun perheen lähtiessä eilen kyläilemään tuttavien luona minä pakkasin reppuun kameran, 50mm objektiivin, vesipullon ja hyttysmyrkyn. Lisäksi matkaan lähti ämpäri ja sen kansi. Ajattelin kuluttaa pienen hetken suolla lakkoja poimien ja sitten tulla kotiin nukkumaan pienet päiväunet ennen yövuoroa. Päästyäni suolle kuljin ristiin rastiin, poimien marjan sieltä täältä. Arviolta 1/3 näkyvissä olevista marjoista oli kypsiä, joten homma kävi hieman hitaasti. Raakoja kun en periaatteesta poimi, ei semmoisilla mitään tee. Turha niitä punaisia on mukaan napsia, antaa niiden kypsyä rauhassa ja käy sitten uudestaan hakemassa kun ovat valmiit. Jos joku muu ehtii ensin niin mitä sitten? Tarpeeseen ne varmaankin ovat menneet. Samalla kun muutenkin kuljin mättäitä tuijotellen, oli hyvä tilaisuus ottaa hieman erilaista kuvamateriaalia kuin aiemmilla reissuilla. Alla päivän saldo kuvien osalta.
Nyt täytyy olla erittäin tyytyväinen päivän reissuun, sain projektiini kauan kaipaamaani kuvamateriaalia ja jokusen kilon marjoja pakastettavaksi. Ainoa miinus koko hommassa oli, että mukaan varaamani ½ litran vesipullo oli aivan liian pieni, lämpöä oli 25 astetta, aurinko paistoi ja paarmojen takia ei tehnyt mieli kulkea ilman maastopuvun takkia, joten nestettä kului melkoista tahtia.

Kaikki kuvat on siis otettu 50mm f 1.8 objektiivilla. Aivan liian usein tulee itsekin miellettyä luontokuvaus kalliilla rahalla ostetuilla pitkillä putkilla tapahtuvaksi touhuksi. Pitäisi vaan muistaa pitää silmät auki ja tarkkailla ympäristöään enemmän, luonnosta kun löytyy vaikka mitä myös ilman niitä pitkiä putkiakin. Ei muuta kuin kontalleen turpeeseen ja katsastamaan mitä siellä näkyy. Itselläni jäi pari sisiliskokuvaa ottamatta kun en ollut tarpeeksi nopea, enkä viitsinyt jäädä odottelemaan veijareiden uutta esilletuloa turpeiden seasta vaan jatkoin marjojen poimintaa. Ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja: