sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Uusi kamera kävi maastossa

Sain eilen uuden kamerani. Tänään päätin sitten lähteä käväisemään maastossa, lähinnä tarkistaakseni piilon kunnon viime päivien myrskytuulien jäljiltä. Ajattelin myös ottaa osan naamioverkoista pois maastosta, piilon "laajennusosalle" ei ole paljoakaan käyttöä lähiaikoina. Päätin soittaa ystävälleni Simolle, joka hyvin lyhyellä varoitusajalle oli heti juonessa mukana ja lähti matkaan katsastamaan mitä suolla näkyy.

Reissumme alkoi ihan mukavasti, heti autosta noustuamme saimme havainnon palokärjestä hakkuuaukon vastakkaiselta laidalta. Sain näpsäistyä siitä pari kuvaakin, melko etäältä tosin.
Suolla muutama viklo pyöri lähettyvillä kun kävelimme kohti piiloa. Ilmeisesti niillä oli poikaset jossakin lähistöllä turppaiden seassa, koska pitivät melkoista meteliä puiden latvoissa. Parin hätäisen räpsyn jälkeen jatkoimme reippaasti matkaa samalla kun pahoittelimme mielessämme aiheuttamaamme häiriötä.
Piilo oli pysynyt paikallaan kovista tuulista huolimatta. Paluumarssilla näimme kalasääsken palaavan pesälleen omilta reissuiltaan.
Pikaiseksi kävely- ja tavallaan uuden kameran sisäänajo- ja kokeilukierrokseksi varsin onnistunut reissu. Nyt pitää ottaa päiväunet ja suunnistaa yöksi töihin. Huomenna jatkan sitten remonttia ja varmaan jossakin välissä tutkiskelen kameran käyttöohjekirjaa.

3 kommenttia:

virus kirjoitti...

Ei ollu oikee tulikoe uutukaiselle. Upottaminen jäi tekemättä. Ohjekirjat on huonoi kuvaajii varten, lyö takkaa se nopeesti nyt.

jussi kirjoitti...

Tuota.. musta lintu, valkoinen tausta. Mikäs on kun ei kameran dynamiikka riitä ettei palais taustat ja puhki ja linnussaki ois jotain yksityiskohtaa??

.. nii..hä!

Muutoin viruksen kanssa samaa mieltä. ;D

karvakuono: kirjoitti...

Kulkaas ny kumpikin: Haistakaa huilu, sanon minä.

Tossa vehkeessä on nippeleitä ja valikkoja niin maan perusteellisen paljon että ilman ohjekirjaa en ikinä saa siitä sitä kaivattua dynamiittia, vai mitä se oli, esille. Olkaas nyt hiljaa siellä takarivissä että saan keskittyä lukemiseen.