perjantai 29. toukokuuta 2009

Vaikeita päätöksiä

Vanha uskollinen, käytettynä ostettu mutta tähän asti hienosti toiminut, Canon 30D taitaa nyt sitten olla tiensä päässä. Pitäisi siis hommata uusi kamera, ainakin jos aion jatkaa "Vuosi suolla -uponneita unelmia" -projektiani. Ongelmana on että en tiedä minkä kameran hankkisin. Tai no, tiedän että ostan Canonin, johtuen ihan siitä että sitten voin käyttää jo olemassa olevaa optiikkaa uudenkin kameran kanssa. Canonin mallistosta voidaan sulkea pois 1-sarjalaiset, hinta on semmoinen ettei minulla valitettavasti ole niihin varaa. 100-sarjalaiset taas ovat mielestäni hieman köykäisen oloisia ja joissakin ominaisuuksissakin on hieman toivomisen varaa. Jäljelle jäävät siis "kymppikerholaiset". Tässä tulee sitten se ongelmani. En oikein tiedä minkä ostaisin. Vaihtoehtoina olisivat 40D, 50D, molemmat uutena tai sitten sopivasti käytetty ja sopivalla hinnalla myynnissä oleva 30D, 40D tai 50D mikäli semmoinen kohdalle osuisi. Ottaisin mielelläni vastaan PERUSTELTUJA mielipiteitä näistä esittämistäni eri vaihtoehdoista.

Jos joku ei tunne kyseisiä kameroita ja niiden ominaisuuksia, alla on linkit dpreview:n sivuille missä niistä kerrotaan.

4 kommenttia:

virus kirjoitti...

30D tippuu pois jo pelkästää sen takii, ettei siin oo minkäälaista kosteussuojausta. Tai en ainakaa huomannu mainintaa, et olis. Se sun leirintäalue on sen verta kostee paikka, et olis varmaa hyvä olla ees pikkusen tiivisteitä saumois. 40:n ja 50:n erot taitaa olla aika vähäsii ja pikselirallikeskusteluihin en osallistu. Tää valinta taitaa olla taas sellanen ikuisuuskysymys mihkä ei ees oo vastausta. Mee Ollille hiplaamaa molempii mallei ja kyselee siltä ku se on Kanon-mies. Otat sen kumpa tuntuu paremmalta kätee. Sillee miekii päädyin Nikonii aikanaa eikä menny yhtää pielee.

jussi kirjoitti...

Taitavat olla melkein identisiä 40D ja 50D, ero taitaa olla lähinnä juuri pikselimäärässä. 10 vs 15.. kovalevyt kiittää.

Tosin, kun kovasti väittävät että 50D tekee huonompaa kuvaa ja 40D:n (järjen mukaan) saap halvemmalla.

50D iso:t menee vähän korkeammalle, mutta jos 30D:llä on pärjännyt niin tokko tarpeen se yksi kohinainen aukko..

Nikoniin vaihto ois toki se paras mitä voisit kuvaamisellesi tehdä ;D

Näistä spämmi-blocki teksteistä saap hyvää huumoria väliinsä.
Tänään: tyntart

karvakuono: kirjoitti...

Tuo kolmekymppisen suojauksen puute on muuten hyvä pointti, pudotetaan se siis listalta. Ja onhan uusi kamera aina uusi, jos käytettyyn vertaa.
40 vs 50 onkin sitten vähän kinkkisempi kysymys. Ulkoisesti ovat aivan identtiset ymmärtääkseni, eli käteenistuvuus on molemmissa sama. Pikkelssimäärä saattaa joskus olla hyvä juttu, jos joutuu paljon croppailemaan, kuten meikäläisen luontokuvissa ikävä kyllä tuppaa välillä käymään. Viiskymmpisen parempi takanäyttö antaa pisteitä siihen suuntaan myöskin. Isoarvojen kasvaminen voi olla hyödyksi, mutta kohina on kuten hyvin tiedämme, saatanasta. Sarjakuvausnopeudessa ei ole mainittavaa eroa, ei siis vaikutusta. Viiskymppisen uudempi prossu kuulemma nopeuttaa ja varmentaa tarkennusta aavistuksen, mutta tuskin sekään erityisen iso ero on. Ovatko nuo pienet erot sitten 300 eemelin arvoisia? Siinä taitaa olla se ratkaiseva kysymys.

Muuten voisin harkitakin Nikonia ihan vakavasti, mutta kun on repullinen yhden valmistajan lasitavaraa, ei tee mieli alkaa vaihtamaan, tulee pirusti lisää hintaa vaihto-operaatiolle.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen nähnyt ja kokenut kummatkin, ja käytännössä ne on hyvin lähellä toisiaan. Tosin 50:ssä logiikka lienee jotenkin muuttunut canonilla, koska onnistuneita kuvia tuntuu olevan vaikeampi saada. Ehkä en vaan sopeutunut koskaan viisikymppiseen. Enemmän uskon siihen että kyse on 50:sen "huonokuvaisuudessa" kyse hanskausvirheestä, kuin siihen että canon on tehnyt huonomman kameran kun nelikymppinen.

Näin koekuvausten jälkeen päädyin itse nelikymppiseen, minulle se viisikymppinen ei sopinut, mutta olenkin vasta aloittelia näissä hommissa :) 25v enemmän tai vähemmän harrastusta takana.

Kokeile rohkeast kumpaakin, kyllähän viisikymppisessä on påikseleitä enemmän, ja kai se jollain lailla on parannus muutenkin vanhempaan veljeensä. Nämä laitteet on kuitenkin vain yksilöitä.