torstai 7. toukokuuta 2009

Kannatti siirtää

Lähdin aamupäivällä käväisemään maastossa. En varsinaisesti ajatellut mennä piilolle kuvailemaan mitään, yleensä kun piilolla kannattaa olla paikalla jo heti auringon noustessa tai sitten vaihtoehtoisesti mennä iltapäivästä / alkuillasta odottelemaan auringonlaskua. Elukat kun tuntuvat yleensä olevan aktiivisimmillaan aamu- ja ilta-aikaan. Lähdin siis ehkä ennemminkin ulkoilemaan kuin kuvaamaan.

Kävelin ja kiertelin suolla, katselin ja ihmettelin luontoa ja päätin sitten mennä pitämään taukoa piilolle. Piilolla kaivoin repusta toisen naamioverkon jonka virittelin puiden varaan piilon viereen, tavallaan avonaiseksi "laajennusosaksi" kojulleni. Olin saanut verkon paikalleen ja join mehua kun katsoin juuri virittelemäni verkon ylitse. Paikalle oli ilmestynyt neljä kurkea ja kuovi. Eihän siinä muuta voinut kuin ruveta kuvaamaan. Kuvatessani katselin lintujen touhuja muutenkin, kuovi tuntui kovasti kuvittelevan olevansa osa tuota neljän kurjen porukkaa, kulki jatkuvasti kurkien mukana ja lopulta kurkien noustessa siivilleen lähti myös kuovikin.

Joutsenet olivat vaihtaneet paikkaa sitten viimenäkemän, olivat siirtyneet lähemmäs lokkiyhdyskuntaa ja kalasääsken pesäpuuta. Muutama muukin tirppa näkyi. Päätökseni siirtää piiloa oli mitä ilmeisimmin onnistunut. Reilu tunti paikalla ja reilusti havainnoitavaa ja jonkin verran jopa kuvattavaa. Päivän kuvat:

1 kommentti:

Olavi Nietos kirjoitti...

Moi!

Millä objektiivilla nuo kurkikuvat on otettu, 400mm/5.6? Oletko paljon rajannut kuvia?
Koju on ilmeisesti jossain Kouvolan seudun alueella? Jos satun eksymään samaiselle suolle, niin saako kojua lainata kuvaustarkoitukseen?