sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kysymys

Katselin tuota luontokuva galleriaa ja aloin miettimään pitäisikö kuvan lisäksi sivulla olla myös jotakin tietoa, esimerkiksi tietoa siitä mikä lintu tai perhonen on kuvassa? Entäpä exif -tiedot? Vähemmän kameroihin ja kuvaamiseen perehtyneille tiedoksi, exifit antavat tietoa kameran asetuksista kuvaushetkellä. Kiinnostaisiko tietää kuvausaika- ja paikka, pitäisikö niitä tietoja laittaa kuvan yhteyteen?

2 kommenttia:

jussi kirjoitti...

En usko että exifit tai paikkatiedot hirveästi kertoisi uutta. Varsinkaan lukijalle, jolla peruskamera tekniikka on hallussa. Muille ehkä..

Tarkka gps-info exifiin ja piilolla on ruuhkaa. Jää subtv:n "treffit pimeässä" kakkoseksi kun suolla tulee taattua reality showta aamuyöstä..

Jopa hieman sadistisesti eniten tässä blogissa viehättää luontokuvaamisen vaikeus ja jopa satunnainen toivottomuus..

Hyvistä kuvista osaa iloita toisella tavalla, kun on lukenut ne monet kertomukset hukka reissuista ja kelluvista piiloista...

karvakuono: kirjoitti...

Näin arvelinkin. Tarkkoja tietoja paikasta en voisikaan antaa, tiedä aina itsekään missä olen ollut... Entäs lajitiedot, onko niillä väliä, vai onko tirppa vain tirppa ja sillä hyvä?

Tuohon hyvistä kuvista iloitsemiseen voisin ottaa lainauksen eräästä elokuvasta: "You are beginning to understand my young friend, but there is still a long way to go before you will see the light"