perjantai 2. huhtikuuta 2010

Hups! Moka!

En ajatellut asiaa aivan loppuun kun laitoin piilon paikalleen. Lumipoteron kaivaminen kävi vanhasta muistista ja siinä tuli tehtyä oikein emämunaus. Kävi nimittäin niin, että sulava lumi valutti vedet suoraan tekemääni poteroon. Onneksi menin käväisemään paikalla päivällä enkä kompuroinut piiloon pimeässä odottelemaan auringonnousua. Olisi tullut melko märkä ja viileä odottelutuokio. Onneksi piilon pohjalevyt toimivat ponttoonina, koko systeemi oli kohonnut veden noustessa eikä suurta vahinkoa tapahtunut. Potero näytti tältä kun olin nostanut piilon pois paikaltaan:
Tuolla paikalla tuntui olevan kovasti vettä lumen alla, saa nähdä miten käy kevään edistyessä, meneekö kuvaaminen uintihommiksi. Siirsin piiloa hieman ja pystytin sen uudestaan hangen päälle.
Jäljistä päätellen teeret olivat jo aloitelleet.
Ei kovin onnistunut kuva, mutta nuo painanteet lumessa ovat teerien jälkiä ja höyhenet lumen pinnassa kertovat jonkinmoisen yhteenoton tapahtuneen. Piilon paikka näyttäisi olevan melko hyvä, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

2 kommenttia:

jussi kirjoitti...

Piilon kolmos versioon voi jo lisätä paalut

karvakuono: kirjoitti...

Ei kannata laittaa paaluja, nousee liian ylös. Tulee parempaa kuvakulmaa kun on mahdollisimman lähellä pintaa. Tuo kantava / osittain kelluva pohjasysteemi on kyl osottautunu kaiken vaivan arvoiseksi, se vaan toimii. Piilon kolmos versio on kyllä työn alla, mutta pohjarakenne pysyy samana.