maanantai 11. tammikuuta 2010

Matka Slussfors:iin

Lähtö oli 11.1. kello 05:00 aamulla. Matkalle lähti viisi kaverusta kahdella autolla. Ensimmäinen tauko pidettiin muutaman tunnin ajon jälkeen kun pysähdyimme aamupalalle. Taisi olla jossakin Hirvaskankaalla tai niillä main. Noutopöydän antimet kelpasivat hyvin ja matka jatkui taas. Seuraava pysähdys pidettiin sitten useita tunteja myöhemmin Kemissä. Kävimme paikallisessa City Marketissa ruokaostoksilla. 4 kärryllistä ostoksia, ruokailu ja autojen tankkaus ja taas mentiin. Torniosta koukkasimme tiukasti länteen ja matka jatkui rajan yli kohti auringonlaskua:

Jatkoimme ajamista, oikeastaan ilman sen kummempia taukoja, tunnista toiseen ja kilometri kilometrin jälkeen. Lopulta saavuimme perille Slussforsiin. Kilometrejä kertyi hieman reilut 1100 ja matka-aika ostos- ja ruokailutaukoineen taisi olla reilut 15 tuntia. Ajokeli oli mitä loistavin, lähtiessä -16 astetta ja tähtikirkas taivas, Kemin kohdilla -10 ja aurinkoista ja perillä sitten +2, pilvistä / tihkusadetta.

Yhteyshenkilömme Eric oli meitä vastassa paikallisen kaupan pihassa ja opasti meidät perille mökillemme. Mökillä Eric esitteli paikat ja metsästysalueet. Metsästysalueiden esittelyn perinpohjaisuus kävisi hyvästä esimerkistä siitä miten nämä asiat tulisi tehdä, alueiden rajat ja ominaisuudet tulivat hyvin selville, ainakin niille meistä jotka ymmärsivät ruotsia. (Itse jouduin odottelemaan tulkkausta aika monenkin asian osalta) Jatkossa mökin keskipisteeksi osoittatui tämä tila, kyökin pöydän ääressä jutusteltiin, suunniteltiin seuraavan päivän reittejä ja alueita, syötiin ja naurettiin:

Iltapalaksi pääkokkimme loihti pyttipannua. Sapuskoinnin jälkeen kävimme omalla porukalla jahtipaikat läpi ja sovimme kuka lähtee millekin alueelle aamulla. Nukkumaan päästiin siinä puolen yön aikoihin.

Ei kommentteja: