tiistai 12. tammikuuta 2010

Hiihtelyä Ruotsissa I

Aamulla herätys kello 8 aikoihin. Pääkokki loihti aamupalaksi tukevan munakkaan, kunnon "äijä" mallinen aamiainen. Sen verran hyvää se oli, että jouduin kaapimaan viimeisetkin murut pannulta. Aamu valkeni suorastaan maalauksellisena, aurinko nousi purppuran sävyisenä mökin takana virraneen joen ja sitä reunustaneen vaaran takaa:

Auringonnousua ihastellessani tulin näpsäisseeksi kuvan myös mökistämme, lähinnä muistoksi siitä minkä näköinen majoitustila oli kyseessä:

Lähdimme "taistelijaparini" kanssa liikkeelle. Lyhyen ajomatkan jälkeen olimme metsästysalueella ja yritimme löytää hangen reunustaman metsätien varresta parkkipaikkaa autolle, tuloksetta. Kokeilimme jopa tien lumipenkkoja lapiollakin, mutta urakkaan olisi kulunut tuhottomasti aikaa, joten luovuimme ajatuksesta heti alkuunsa. Lopulta päädyimme jättämään auton ison tien varteen levähdyspaikalle ja hiihdimme siitä metsäautotielle, jota seuraten pääsimme sitten tavoitteenamme olleen suon laitaan.

Kiersimme suon laitoja pysähtyen aina välillä kiikaroimaan puiden latvuksia ja oksistoja, mutta lintuja ei vain näkynyt. Välillä teimme tulet, paistoimme makkarat ja nautimme teetä. Kiertäessämme takaisin päin tuuli yltyi melko navakaksi. Seurailimme suon poikki kulkenutta moottorikelkan jälkeä takaisin tielle.

Ajelimme takaisin mökille jonne toinenkin autokunta oli juuri saapunut päivän kierrokseltaan. Illalla pääkokkimme laittoi valkosipuliperunoita ja kastiketta. Itse päädyin apukokin ominaisuudessa paistamaan pihvit. Tilauksen mukaan pihvien olisi pitänyt olla mediumeja, mutta taisin pitää niitä hieman liian pitkään pannulla ja lopputulos oli kyllä pikemminkin medium+. Ei sitä aina onnistu, etenkään silloin kun luulee osaavansa. Pääkokin kastike pelasti kuitenkin aterian ja kokonaisuus punaviineineen oli aivan erinomainen.

Päivän säätila hiihtolenkkimme aikana? Lämpötila aamulla -2 lauhtuen päivän aikana nollaan, aurinkosta.

Ai niin, saimme yhden lintuhavainnon päivän aikana, ison tien vieressä oli puun latvassa akka teeri.

Ei kommentteja: