keskiviikko 26. elokuuta 2009

Edistystä vai takapakkia?

"Vuosi suolla: uponneita unelmia" -projekti etenee, vai eteneekö sittenkään? Sairastellessani sain kuumehoureissani ajatuksen projektiin liittyen. Eilen otin ensiaskeleet ideani toteuttamiseksi. Yleiskuvan saaminen koko alueesta ei ole aivan niin yksinkertaista kuin luulisi, mutta ei kuitenkaan mahdotontakaan. Kustannukset ovat oma lukunsa, tekninen toteutus omansa. Molemmissa on vielä ratkaistavia kysymyksiä ja näiden kahden asian välillä joudun tekemään melkoisesti etuvertailua vielä ennen toteutusta. Jos kustannuksilla ei olisi väliä, olisi tekninen toteutus niin sanotusti helppo nakki. Mitä enemmän taas pyrin minimoimaan kustannuksia, sitä vaikeampi ideaani on toteuttaa. Etuvertailua parhaimmillaan tai pahimmillaan, ihan miten asiaa haluaa katsoa.

Kuumeen laskettua ryhdyin myös selvittämään eri vaihtoehtoja koko projektin loppuunviemiseksi. Melko pikaisen tutkimustyön tuloksena voin todeta että omakustanteena tuo on tehtävä. Kustantajien kynnys on melkoisen korkea ja en jaksa uskoa että riman ylitys tulee onnistumaan, tarjokkaita on paljon ja tämän tyyppiselle jutulle tuskin löytyy niin laajoja markkinoita että olisi taloudellisesti kannatavaa. Onneksi omakustanteen tekeminen on tänä päivänä tehty melko helpoksi, eivätkä kulutkaan nouse aivan mahdottomiin.

4 kommenttia:

virus kirjoitti...

Kustantamo ei tosiaa tuu kysymykseekää, mut onhan näitä kuvakirjavirmoja jo vaik miten paljo. Meinasin itekin laittaa tän vuoden moottoroinnit kansien välii. Ehkä. Jos jaksan koostaa kuvatulvasta jotain järkevän näköstä.

karvakuono: kirjoitti...

Joo, paitsi että en taida tehdä semmoista kuvakirjafirman kirjaa vaan ihan kirja kirjan. Ero ei ole suuren suuri, mutta kuitenkin. Tätä projektia on nyt kasattu melko pitkän aikaa, taitaa kohta tulla pari vuotta täyteen ja pari vuotta siinä vielä varmaan meneekin. Ei kiirettä, materiaalia täytyy kasata vielä melkoisesti ennen kuin olen saanut sen mitä haluan. Iso homma, mutta toisaalta on kiva kun on selkeä päämäärä mihin ollaan pyrkimässä.

jussi kirjoitti...

Saisiko noihin mitään tukea haettua miltään taholta? Joku luontosäätiö, yms viherpiiperrys.

Virus taas joltain ralliporukalta.. yms?

karvakuono: kirjoitti...

Yhteen suuntaan on pieni veto menos noiden kulujen suhteen, mutta katotaan tuleeko sieltä mitään. Jos ei yritä, ei ainakaan saa.