tiistai 4. elokuuta 2009

Aamupäivä metsässä

Aamulla herättyäni toimin saamieni ohjeiden mukaisesti ja imuroin. Kun viimeinenkin villakoira oli saatu pussitettua, nappasin repun, ämpärin ja poimurin ja painelin metsään. Aamupäivän aikana sain poimittua ämpärillisen mustikoita ja kuljeskellessani löysin hyvän vadelmapaikan jonne ajattelin palata lähipäivinä. Jatkoin ötökkäkuvausharjoituksia. Harjoitteluun on syytäkin, suurin osa kuvista epäonnistui. Tarkennusvirheitä tuntui tulevan ihan jatkuvasti. Ongelmana oli pilvisen harmaa päivä melko tiheässä maastossa, valoa ei ollut kovin paljoa. Keskityin syväterävyyteen enkä huomioinut valotusaikojen venymistä kun kuvailin kamera tiukasti AV-tilassa. Lopputuloksena paljon liike-epäteräviä sekä selvästi tärähtäneitä otoksia.

Matkan varrella ikuistin tämän peikkomaisen metsänäkymän:

Tämä taas olkoon esimerkkinä päivän ötökkäkuvista:

Ei oikein sitä mitä hain, eikä muutenkaan kovin kummoinen kuva. Jatketaan harjoittelua. Tarkoitukseni oli muuten mennä nyt illalla suolle, katselemaan näkyisikö piilon tuntumassa mitään kuvattavaa, mutta tuo tasainen harmaus ei nyt oikein motivoi lähtemään liikkeelle, ainakaan kuvauspuuhissa. Taidan odotella jos vaikka seuraavilla vapailla olisi hieman parempaa valoa tiedossa.

2 kommenttia:

jussi kirjoitti...

Repesin ekalle lauseeelle, julma kohtalo.

Tokan kuvan tiimalasi sommittelu on juuri se mitä höpötin edellisessä kommentissa. Mitä enemmän näissä lähipuolmakro / makro kuvissa on sommitelmallisia jippoja sitä paremmin ne toimivat...

karvakuono: kirjoitti...

Joo-o. Tuo kahden lehden luoma kuvio oli sommitelmallisesti aika herkullinen, piti hetki odottaa että hämyhäkki siirtyi oikeaan kohtaan. Harmittaa vain että otus ei ole aivan skarppi,mutta se tuntui olevan päivän teema muutenkin.