maanantai 3. marraskuuta 2008

Tekemättömiä hommia

Joskus mietityttää miksi vuorokaudessa on niin vähän tunteja. Jotenkin tuntuu että aika vaan kuluu enkä saa mitään aikaiseksi. Rupesin listaamaan asioita mitkä pitäisi tehdä tässä lähiaikoina. Listasta tuli melkoisen pitkä:
- Kellarissa sijaitseva aivan liian pieni verstas / työkaluvarasto pitäisi siirtää isompiin tiloihin:

Tietysti isompi tila pitää ensin siivota ja rakennella semmoiseksi että siitä saadaan jonkinmoinen työpaja syntymään:

- Pihalla olisi vaikka mitä tehtävää, auton paikka vaatisi hieman valuhommia, semmoiset isot betonilaatat pitäisi tehdä. Tätä ennen pitäisi varmaan pyytää kaupungilta katukiveyksen vaihtamista loivempaan, eli pihaanajoväylää tarttisi hieman leventää. Lehdet ovat vieläkin haravoimatta. Muutama puu pitäisi kaataa. Ne tosin saavat odottaa talvea, ei jää niin syviä jälkiä nurmikkoon kun maa on jäässä. Uudistetun lintulaudan sain kuitenkin paikoilleen tuossa jokin aika sitten:
- Remonttihommia olisi muutenkin vaikka kuinka, kodinhoitohuone pitäisi laittaa kokonaan uusiksi, sauna / kylpyhuone pitäisi myös laittaa uuteen uskoon. Vessa olisi myös laitettava. Näihin kaikkiin liittyy tietysti myös pintatöiden lisäksi vähän putkitöitäkin. Ovat vain sen kokoluokan hommia, ettei niihin juuri nyt yksinkertaisesti ole varaa. Vähemmän hinnakkaista hommista voisi listaan lisätä parin välioven hiomisen ja maalaamisen. Muutama listakin pitäisi laittaa. Nämäkin hommat joutuvat varmaan odottamaan verstaan valmistumista. Jotenkin helpompi tehdä töitä kun on paikka missä tehdä ja työkalutkin järjestyksessä.
- Työpisteen pöytäkone pitäisi saada toimimaan, on tällä hetkellä enemmän sekaisin kuin omistajansa.
- Kuvauspiilon seuraava versio pitäisi rakennella.
- Jossakin välissä pitäisi käydä viruksen kanssa kaupungilla kuvaamassa.
- Suollekin olisi mukava mennä taas kameran kanssa, loppusyksyn kuvia kirjaa varten.
- Kaksi muovikassillista todella vanhoja valokuvia suvusta odottaa edelleen vääntämistä digitaaliseen muotoon.
- Kotisivut ovat täysin levällään, edelleen.
- Muksuista pitäisi ottaa "ikäkausi potretit".
Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta nyt alkaa jo masentaa liikaa. Kyllähän noita hommia varmaan saisi tehtyä, mutta kun pitää leipätöissäkin käydä ja milloin en ole töissä, pitää vahtia muksuja ja tehdä muita kotitöitä kuten laittaa ruokaa tai siivota. Yritä siinä sitten saada jotakin aikaiseksi. Tämänkin kirjoittamiseen käyttämäni ajan olisin tietysti voinut käyttää esimerkiksi niiden vanhojen kuvien skannaukseen, mutta päätinpä nyt sitten kirjoittaa, repikäähän siitä hjuumoria.

2 kommenttia:

virus kirjoitti...

Pitäs ja pitäs.....
Sentään olla ja sentään olla.....
Joo, mut ei....

Aurinko paistaa, ei ole aikaa hyrisi Huttunen hämärän renki.

Kaikki on ihan hyvin.

Nina kirjoitti...

Niinpä.. pitäis tehdä vaikka mitä rempahommia sisällä sekä puuhastella tuolla pihallakin kaikkea..