torstai 7. huhtikuuta 2011

Ladun aukaisua ja kevättä

Kevät on tosiaan tullut. Pikaisella hiihtokierroksella maastossa huomasi hyvin kuinka viime päivien lämpöasteet ja vesisade ovat pehmittäneet lumet. Eräsuksillakin upposin jatkuvasti miltei polvea myöten lumeen ja eteneminen oli näin ollen melko hidasta. Paarustin kuitenkin sitkeästi eteenpäin, ajattelin tampata ladun piilolle koska tarkoitukseni on mennä lauantaiaamuna kuvaamaan ja kaluston kanssa ladun aukaisu on kaikkea muuta kuin kivaa puuhaa.

Pääsin lopulta perille ja huomasin piilon kiinnitysten irroneen osittain. Lumi oli sulanut siinä määrin että hankeen upottamani kiinnitykset olivat tulleet esille. Lumi oli myös sulanut piilon alta, piilon pohjalevyt olivat aivan kallellaan ja osittain vedessä. Siirsin koko systeemiä muutaman metrin, hieman kuivempaan kohtaan ja tein uudet kiinnitykset.

Piilolle saapuessani huomasin piilon ympärillä runsaasti teerien jälkiä ja vähän matkan päästä lähti 10 teeren parvi lentoon, eli sijoittelu vaikuttaa ihan hyvältä.

Vanhat tuttuni olivat myös saapuneet paikalle, kevättä on siis ilmassa:
Hiihtäessäni suota pitkin, kuulin myös kurjen huutavan jossakin kaukana sumun keskellä. Paluumatkalla huomasin metsäautotien varressa tiaisia. Pysähdyin hetkeksi ja nappasin pari kuvaa:
Jälkimmäisestä veijarista olisi ollut mukava saada vähän parempikin kuva, mutta en jäänyt kytistelemään, vaan jatkoin matkaani autolle ja kotiin.

1 kommentti:

Nina kirjoitti...

Aivan selvästi kannatti lähteä käymään suolla... toivottavasti kuvauspiilo ei säikytä teerejä?? Siispä kevät tulee kun pikkulinnutkin sekä joutsenet saapuneet ;)